Als mensen zijn we voortdurend op zoek naar geluk. We willen het vinden in onze carrière, onze relaties, en op zo’n beetje elk ander gebied van ons leven. Maar de waarheid is dat geluk iets is dat we voor onszelf moeten creëren. Het valt ons niet zomaar in de schoot. En een van de beste manieren om een gelukkiger relatie te creëren is door deze eenvoudige maar belangrijke regels te volgen.

Houdt op zijn telefoon te controleren

Het leidt alleen maar tot meer ruzie, omdat hij daardoor het gevoel krijgt dat je hem niet vertrouwt of denkt dat hij iets voor je te verbergen heeft. Plus, als hij je echt wil bedriegen, kan een e-mail niet veel doen behalve weggeven wanneer hij thuis zal zijn!

Probeer je partner niet te veranderen

Het zal het alleen maar tot ongelukkigheid in de relatie leiden. Mensen zijn wie ze zijn en je kunt ze niet in iemand anders veranderen – dus accepteer ze zoals ze zijn! Ten tweede zal proberen je partner te veranderen er alleen maar toe leiden dat ze je kwalijk gaan nemen. Ze zullen het gevoel krijgen dat je niet van ze houdt of ze niet accepteert zoals ze zijn, en dat zal veel spanning en conflicten in de relatie veroorzaken. Last but not least, je partner proberen te veranderen leidt vaak tot mislukking. Je zult ze nooit helemaal kunnen veranderen. Bovendien zul je het andersom ook niet prettig vinden.

Steun je partner in zijn/haar dromen en doelen

Het is een feit van het leven dat sommige dromen en/of doelen gemakkelijker te bereiken zijn dan andere. Vaak is het ook zo dat juist de mensen die nu in ons leven zijn ons niet steunen in onze doelen en dromen. En dit kan het ons moeilijk maken om onze dromen en doelen alleen te bereiken, omdat deze mensen zowel morele steun als emotionele aanmoediging geven wanneer we die het meest nodig hebben. Dit betekent niet dat je moet ophouden met dromen of streven naar je doel – doe dat alleen met een begripvolle partner aan je zijde!

Vergelijk je relatie niet met die van anderen

De maatschappij legt veel druk op romantische relaties, en dat kan nogal destructief zijn voor een relatie als die te serieus wordt. We hebben allemaal vrienden die iets perfecter lijken dan wij – maar in werkelijkheid hebben ze net als iedereen problemen. En wij dus ook! Als je je relatie met die van anderen vergelijkt, maak je niet alleen je partner onzeker, maar je schaadt ook je eigen relatie. Het maakt je ongelukkig en het doet je ook twijfelen aan je relatie.

Denk altijd positief over je significante ander

Onthoud daarbij dat hem/haar koos om meer dan alleen het uiterlijk! Als je positief over je partner denkt, is de kans groter dat je gelukkig bent in de relatie. Positief denken leidt tot positieve emoties, die je relatie sterker kunnen maken. Als je gelukkig bent in je relatie, heb je minder kans om ruzie te maken en te vechten. Bovendien kan positief denken je helpen conflicten gemakkelijker op te lossen. Als jij en je partner je kunnen concentreren op de positieve punten in jullie relatie, zullen jullie in staat zijn elk obstakel dat op jullie weg komt te overwinnen.

Het volgen van deze vijf eenvoudige regels kan helpen je relatie gelukkiger te maken. Ze zijn gebaseerd op gezonde psychologische principes waarvan keer op keer bewezen is dat ze werken. Als je ze op je eigen leven kunt toepassen, zul je in staat zijn een sterkere, meer bevredigende relatie met je partner te creëren.