In dit artikel gaan we dieper in op waarom het goed is om een ​​teddybeer in huis te hebben. Iedereen heeft af en toe een knuffel nodig. In het dagelijks leven, waar stress en angst af en toe een grote rol spelen, kan zoiets eenvoudigs als een knuffel iemands dag goed maken. 

De teddyberen zijn niet alleen maar zachte knuffels. Knuffelberen kunnen ook gebruikt worden tijdens het troosten van iemand. Met de zachte pluche stof en hun blije gezichten zijn teddyberen geliefd bij mensen van alle leeftijden. Het knuffelen van een knuffelbeer heeft veel voordelen. Het initieert de afgifte van oxytocine, bekend als het knuffelhormoon. Deze hormoon versterkt een gevoel van kalmte en tevredenheid. Als je bijvoorbeeld een teddybeer vasthoud kan het jouw stressniveau verminderen.

Welke soorten teddyberen zijn er beschikbaar in Nederland en België?

Er zijn vele soorten winkels en webshops die een tal van knuffelberen verkopen. Omdat een knuffelbeer zo geliefd is bij mensen van alle leeftijden, is het assortiment groot. Zo zijn er vele verschillende maten en kleuren. De meest voorkomende maat is een Teddybeer van 100 cm. Deze valt onder de categorie Teddybeer XXL. Deze beren zijn lekker stevig gevuld met pluche. Zoals genoemd is deze knuffelbeer wel 100 centimer lang! Dat maakt het extra leuk voor kinderen, want deze lijkt voor hun nog groter. De populairste en meest verkrijgbare kleur voor een teddybeer is de kleur beige. 

Ben je op zoek naar een minder standaard verkochte teddybeer? Dan kan je bijvoorbeeld denken aan een knuffel in de kleur donkerbruin, zwart of een witte teddybeer. Deze kleuren maken een teddybeer een uniek cadeau! 

Het perfecte Valentijnsdag cadeau!

Je wilt natuurlijk je geliefde verassen met een leuk cadeautje op deze speciale dag. Doe jouw liefde niet te kort en pak uit met een teddybeer gemaakt voor de liefde. Deze teddyberen hebben een hartje. Een teddybeer met hartje is onwijs populair want het is een teken dat je van diegene houdt. Deze knuffelberen met hart zijn er bijvoorbeeld in 30 cm maar ook in XXL uitvoering!