Een vitaal lichaam bepaalt in belangrijke mate de kwaliteit van jouw leven. Ben je fysiek sterk? Ervaar je geen lichamelijke ongemakken? Dan zal jouw leven een stuk leuker zijn dan wanneer je kampt met lichamelijke aandoeningen. Je wilt de kans op lichamelijke ongemakken dan ook verkleinen. Maar hoe doe je dat? Uiteraard door voldoende te bewegen en gezond te eten. Maar ook door jouw algehele gezondheid preventief te laten onderzoeken. 

Drie verschillende bodyscans

Een preventieve gezondheidscheck is heel waardevol. Je krijgt zo namelijk inzicht in jouw gezondheid. Een fit gevoel is namelijk niet altijd een realistische weergave van jouw daadwerkelijke gezondheid. Je kunt dingen onder de leden hebben die zich nog niet als zodanig uiten. Gelukkig kun je middels preventief medisch onderzoek risicofactoren en/of aandoeningen laten opsporen. Wil je graag weten hoe het met jouw algehele gezondheid gesteld is? Dan biedt een bodyscan uitkomst. Dit is een complete gezondheidscheck waarbij jouw algehele gezondheid in kaart wordt gebracht. Middels welke onderzoeken dit wordt gedaan, hangt af van jouw bodyscankeuze. Er zijn namelijk drie verschillende bodyscans beschikbaar. Elk van deze scans bevat weer andere medische onderzoeken. Zo is er altijd een bodyscan die bij je past. 

Effectief radiologisch onderzoek

Iedere bodyscan wordt gekenmerkt door andere medische onderzoeken. Maar er is één soort onderzoek die onderdeel is van elke bodyscan. Het betreft de MRI scan. Dit is een radiologische onderzoeksmethode. Hierbij worden er middels magnetische velden beelden van het te onderzoeken lichaamsdeel gemaakt. De beelden die deze scan kan maken zijn doorgaans heel nauwkeurig. Het is dan ook niet zonder reden dat de MRI onderdeel van iedere bodyscan is. Het gaat meer specifiek om vijf gerichte MRI scans. Je moet hierbij onder andere denken aan een scan van de buik. Maar ook een hersenscan is altijd onderdeel van de bodyscan. Je kunt dan ook wel stellen dat dit radiologische onderzoek heel breed inzetbaar is. 

Dit kun je van het onderzoek verwachten

Wil jij een van de beschikbare bodyscans laten uitvoeren? Dan zal een MRI dus altijd onderdeel uitmaken van de onderzoekenreeks. Het is daarom plezierig om vooraf te weten wat je van de scan kunt verwachten. Want hoe gaat een MRI precies in zijn werk? Tijdens de scan lig je op een comfortabele bank in een soort tunnel. Je zult hierbij een koptelefoon met jouw favoriete muziek dragen. Dit om de herrie van de scan te maskeren. Het is belangrijk dat je gedurende het onderzoek stilligt. Zo kunnen er door de scan nauwkeurige beelden van het te onderzoeken lichaamsdeel worden gemaakt. Het onderzoek is vervolgens voor je er erg in hebt voorbij.